Fritida mi.....

Fritida mi -
en blogg om litt av hvert; ferie, fritid, fotografering og det som ellers faller meg inn
søndag 8. april 2012

35 år siden første gang.....

Da vi var på Rhodos sommeren 2011, hadde jeg et aldri så lite "jubileum". Etter litt telling på kule-ramma kom jeg til at det var 35 år siden første gangen jeg besøkte øya. Det var i 1976, en tid da det ikke var så vanlig å reise sydover. Og hvis man reiste, var det gjerne til Mallorca eller Kanariøyene.
Dette var min første tur lenger enn til Töcksfors i Sverige, min første tur med fly og min første smak av Hellas. Jeg husker ennå mange detaljer fra turen; stedene vi besøkte og menneskene vi møtte. 
F.eks. gartneren på hotellet vårt som kom med en gråpapir-pose med frisk frukt til oss hver dag; frukt jeg aldri hadde hørt om en gang, og langt mindre smakt før.... vannmelon og friske aprikos. Så godt det smakte alt sammen : -)
For ikke å snakke om synet av de små tre-hjuls-lastebilene som kom kjørende fra fjellene med lasteplanene fulle av druer. Det var en opplevelse for meg å se, jeg som ikke hadde sett andre druer enn de som lå i kasser i kolonialbutikken hjemme i Norge.
Den snille gullsmeden som kjørte mange kilometer på sin gamle moped ut til hotellet vårt, for å levere et smykke til meg : -) 
Alle de vennlige, ærlige menneskene har satt spor i meg. Jeg er forelsket i det greske folket, lynnet deres og vennligheten  jeg møter. Om jeg reiser til en liten øy, eller til en "turist-maskin" er det ikke de fine hotellene eller de glansede menyene som gjør inntrykk på meg. Det er menneskene jeg møter. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har vært i Hellas, og jeg reiser stadig tilbake til en av de greske perlene. 
Dette er en koselig dame vi fikk gleden av å bli litt kjent med i fjor sommer. Dette er dama som virkelig ruvet med sine 140 cm over bakken. En fantastisk gammel dame med et hjerte av gull. Vi ble invitert på gresk kaffe i skyggen utenfor butikken hennes, og fikk en god samtale om livet i sin alminnelighet, om den vanskelige økonomiske situasjonen Hellas er i, og hvordan den påvirker grekerne i hverdagen. Det er ikke bare jeg som turist som merker at prisnivået har steget betraktelig i landet. 


Her kjøpte Frøken Snupp grillet maiskolbe nesten hver kveld..... Det var tydelig en familiebedrift, og servicen var upåklagelig : -)


I nærheten av hotellet vårt var det en pizza-kiosk som hadde "de ringer - vi bringer"-service, og transportmiddelet sto alltid utenfor bedriften; Det hører med til historien at de hadde veldig god pizza . . . . 
Når jeg sitter her om mimrer, gleder jeg meg allerede til neste reise. . . .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar