Fritida mi.....

Fritida mi -
en blogg om litt av hvert; ferie, fritid, fotografering og det som ellers faller meg inn
onsdag 25. juni 2014

Riga #1 - byvandring

Nå i juni har vi vært en tur i Riga. Riga er hovedstaden i Latvia og er Baltikums største by. Gamlebyen her står på Unescos Verdens-arv-liste. 
Det er første gang jeg i et tidligere "østblokkland" og det var interessant å se hvor store kontraster byen hadde å vise fram. På den ene siden triste grå boligblokker utenfor bykjernen, til bykjernen med mange moderne bygg og mange flotte velstelte parker, og videre til  gamlebyen med sine flotte gamle bygninger side om side med forfalne bygninger. 
Her er noen bilder fra byen: 

Tower Hall Square med House of Blackheads til høyre. 
Legg merke til "glasshuset" til venstre i bildet: her står gammel og ny arkitektur side om side i (skjønn?) forening. 

Riga Dome Cathedral
ved Dome Square

Det var lite turister siden ferie-sesongen ikke var startet for fullt, men her var det allikevel en del liv. Flere uteserveringer rundt torget hadde levende musikk. (Masse coverlåter fra gamle europeiske artister) 

Her ønsket ryggen min en pause, og da var det godt å ha en bok i veska. Godt, lokalt øl var nesten gratis. . . (ca. 15,- NOK for et glass) Selv om enkelt lekte vikinger og gikk i bare T-skjorte, syntes jeg  det var godt å beholde vindjakka på, og var takknemlig for at restauranten hadde pledd til gjestene. 

Denne butikken ved Svenske-porten hadde malte skodder til inngangsdørene. Stilig :)


En tur i gata ved svenske-porten, som er den eneste gjenværende byporten i gamlebyen.

Måtte bare ta bilde av denne stilige inngangen til en restaurant i gamlebyen. 

Vi bodde på et hotell i et rolig strøk, ca. 20 minutters gange fra gamlebyen, og siste dagen gikk vi en liten tur. Aner ikke hva det var i dette huset, men synes det var pent :)

Dette huset var bebodd. Det var et av de få husene vi så som hadde egen hage, og beliggenheten er det ingenting å si på. 

Siste kvelden ble det et besøk på Skyline bar på et av Raddison- hotellene i byen. Det er på hele 26 etasjer og hadde en fantastisk utsikt over byen. 
*****
Ha det fint alle sammen!
Stor klem fra meg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar